De padel-spel het is een sport die zich met een sensationele snelheid verspreidt in Italië en in veel andere landen van de wereld, wat blijkt uit het aantal nieuwe padel-velden die ontstaan.

Als je de afgelopen jaren niet onder een steen of in een grot hebt geleefd, dan heb je waarschijnlijk wel eens van deze sport gehoord en misschien zelfs gevraagd om het te spelen.

Voordat u echter willekeurig de uitrusting gaat kopen, is het goed om even stil te staan om te begrijpen of dit echt een soort activiteit is die u leuk vindt.

In dit artikel zullen we proberen u alle basisprincipes en indicaties te geven om te begrijpen of de padel geschikt voor u is.

Wat zijn de verschillen tussen tennis en padel?


speel padel

padel is een racketsport die verschilt van tennis vanuit veel gezichtspunten, hoewel het enkele kenmerken van deze voorloper behoudt.

Ja, want de padel als sport, komt van een variant van tennis zelf, genaamd peddels, dat vervolgens uitgroeide tot padel.

Kortom, zoals je gemakkelijk kunt begrijpen, is er niet dezelfde afstand tussen tennis en padel als tussen tennis en kanoën, maar dat betekent niet dat ze identiek zijn.

Tennis is een spel waarbij je veel moet rennen, met continue bewegingen op hele grote banen, vooral als je 1 tegen 1 speelt.

Dit ding gebeurt niet in padel, aangezien in de eerste plaats de versie van padel enkel wordt niet herkend door federatie, hoewel het in sommige gevallen wordt toegepast.

Dit betekent dat je een partner moet vinden om het veld te betreden tegen het andere paar, maar dit zou een klein verschil zijn.

Als we deze sporten blijven vergelijken, zullen we merken dat er veel andere verschillen zijn, waarvan sommige zeer substantieel.

Een daarvan is dat de veld is kleiner wat, in combinatie met het feit dat het in 2 wordt gespeeld, helpt om de fysieke inspanning van de spelers te verminderen.

Begrijp me niet verkeerd, we zeggen niet dat padel niet energie-intensief is, alleen dat het veel goedkoper is dan tennis.

1 tegen 1 wedstrijden die uren duren kunnen zelfs de meest getrainde sporter uitputten, dus je zou gemakkelijk kunnen zeggen dat tennis niet een sport is voor iedereen.

De padel, die minder veeleisend is en gecombineerd met het feit dat een goede positie een slechte fysieke conditie kan compenseren (althans gedeeltelijk), maakt het veel meer open voor iedereen.

Kortom, dit zijn al grote punten waar je rekening mee moet houden om te begrijpen of je deze sport wel of niet leuk zult vinden, maar dat is niet alles.

Als je het wilt weten hoe een padel-racket te kiezen, i beginners modellen en de kenmerken van hetzelfde, kunt u deze artikelen lezen.

Wat is padel en hoe te spelen?


stop padel

Laten we tot nu toe nog een paar verschillen onderzoeken en proberen te begrijpen waarom padel zo'n sterke impact op de wereld heeft gehad.

Er is geen homerun in deze sport. Of beter gezegd, het bestaat, maar het zijn zeer zeldzame omstandigheden, dus het zorgt voor een veel soepeler spel.

De zijkanten van het veld worden begrensd door een net of een kristal, dat kan worden gebruikt om ons te maken stuiteren over de kleine bal.

Dankzij deze regels kan zelfs ik krachtigere schoten kan resulteren in een gemakkelijke reactie van de tegenstander, omdat het voor hen moeilijker is om "niet te vangen" te zijn.

Een centrale smash kan gemakkelijk het glas raken en slap terug naar het midden komen, wat een gemakkelijk schot oplevert.

Om deze reden is het noodzakelijk om met een bepaald hoofd te spelen buig de weerstanden van de vijand met behulp van geometrische patronen in plaats van pure kracht.

Natuurlijk is daar ook ruimte voor in padel, maar het is niet de enige weg naar succes, die elk type speler beloont.

Verder, zoals we al zeiden, zelfs als je fysieke conditie niet bepaald die van een atleet is, kun je, nadat je het spel van precisie en positionering hebt geleerd, het iedereen moeilijk maken.

Hier rennen we iets minder, en daarom heeft het zoveel succes, omdat het minder "scherpe" toetredingsdrempels opwerpt.

Tel daarbij op dat je, in tegenstelling tot andere racketsporten, eenmaal leert hoe je de bal moet slaan we beginnen meteen plezier te maken.

Als je een groep amateurs bent of mensen die voor het eerst ervaring opdoen, kun je nog steeds een spel met betekenis maken.

Een paar goede schoten, zelfs langdurige rally's (dankzij de barrières aan de zijkanten) en een langzamer tempo zorgen ervoor dat iedereen meteen verliefd wordt op deze sport.

Bij tennis, beachtennis, tafeltennis of wat dan ook komt dit nauwelijks voor, omdat de regels een goed basisniveau vereisen om te kunnen spelen.

Om in detail te weten padel-regels, de schoten van de bandeja, de het trilt of hoe een dienst te doen, kunt u deze artikelen lezen.

conclusies


We hopen dat we je, althans gedeeltelijk, hebben laten begrijpen waarom padel zo populair is als spel en waarom je het zeker een kans moet geven

We raden het zonder enige aarzeling aan iedereen aan, omdat we weten dat elke speler zijn thuis kan vinden in deze sport.

Als je niet slaagde in de anderen of je snel verveelde, dan is het misschien tijd om deze een kans te geven!